Voor zij die het niet weten, de Dudes zijn niemand minder dan Jorma Taccone, Akiva Schaffer en Mister Andy Samberg. Weet u nog steeds niet we ze zijn? Wel dat is niet zo verwonderlijk, want zoveel bekendheid kennen deze heren niet in België. Vorig jaar waren ze echter een heuse hype in de Verenigde Staten.

Deze drie guitige knapen zijn al beste vrienden sinds de middelbare school en zijn sindsdien (volgens mij) nog niet erg veel veranderd. Hun hechte vriendschap zorgde ervoor dat ze ook op professioneel vlak onafscheidelijk waren. Ze stapten alledrie in de televie/filmsector en staan bekend om hun humoristische liedjes en sketches. In 2007 mondde hun samenwerking uit in de film Hot Rod, die naar mijn mening perfect laat zien wat de humor van deze kerels inhoudt. (zeker met audio commentaar bekijken).

Met hun muziek steken ze de draak met het hedendaagse hiphop/ r&b genre. Zowel hun teksten als videoclips zijn hylarisch, en de meeste zijn terug te vinden in het programma Saturday Night Live, waar Andy Samberg ondertussen een vaste acteur  is.

Door het succes dat hun nummers kende op SNL besloot het trio om een album op te nemen, met hits zoals : Jizz in my pants, I’m on a Boat, D*ck in a box enz. Grote artiesten zoals Justin Timberlake en Nathalie Portman zijn terug te vinden op hun eerste album.

Over hun nieuwe cd is nog niet veel bekend, enkel dat hij in 2011 zal uitkomen. Ik kijk er alvast met volle goesting naar uit. I missed you guys!

Advertenties