On all hallows eve, when the moon is bright
Strange little creatures will creep through the night
They will climb out of graves, bedroom closets or empty holes
All to find a place where they can rest their souls
Candy will lure them to your doors
So hide yourself behind a mask, just to be sure
Because they will take over your body and make you scream
On a night that is called Halloween
                                                                                                                    (Me)

Het is weer tijd voor mijn favoriete feestdag van het jaar: Halloween. In het leven geroepen door de Ieren, gecommercialiseerd door de Amerikanen en helaas grotendeels genegeerd door de Belgen. Wat een gemis!

Halloween is een feestdag voor alle leeftijden. Als kind kan je verkleed door de straat dwalen en om snoep gaan leuren bij de buren, die je dit goedlachs zullen aanbieden. Als Hans en Grietje tijdens Halloween bij de boze heks waren langsgegaan, was het sprookje waarschijnlijk helemaal anders verlopen. Helaas..

Als je wat ouder bent biedt Halloween je ook nog tal van leuke activiteiten. Zo kan je een verkleedfeestje geven of een scary movie night. Ik opteer ieder jaar weer voor het laatste, dan wel met de nodige overvloed aan chips en snoep . Mijn regel voor de filmkeuze is: een klassieker, een iewat rustigere slasherfilm (in de stijl van “girl-runs-upstairs-instead-of-outside”) en een nieuwe horrorfilm met de H van huiveringwekkend! Dit jaar heb ik gekozen voor Nightmare on Elm Street, Sorrority Row en … Paranormal Activity.

Ik hoop op een geslaagde avond en van zodra ik kan, post ik u maar al te graag mijn mening over bovengenoemde films.
Little monsters, verenig u en vier samen met uw vrienden Halloween. Het is een noemenswaardige feestdag die hier hopelijk ooit volledig zal inslaan!

Advertenties