Eindelijk was het zover. De film waar ik toch al enkele maanden op zat te wachten, draaien ze eindelijk bij ons. Nou goed, enkel in de Metropolis waar de prijs van het ticket mij een kleine beroerte bezorgde, maar toch. Scott Pilgrim vs. the world was er eindelijk dus moest ik hem zo snel mogelijk gaan zien.

Een waarschuwing op voorhand: mensen met epilepsie kunnen deze film beter niet gaan bekijken. Al van het begin worden we uit onze stoel geblazen door een stroom van flitsende beelden en knallende baslijnen. De hele film gaat erg snel en zit vol onrealistische, maar geweldig spectaculaire actiescènes. Gelukkig zorgt onder andere het personage van Wallace (Keiran Culkin) voor enkele rustpunten in de film. Zijn rol als homoseksuele jongen die er zijn levensdoel van maakt om heteroseksuele mannen te ‘bekeren’, zorgt voor de meeste komische hoogtepunten in de film. Mensen die deze film gaan zien zullen misschien eerst niet weten wat hen overkomt, maar je wordt snel genoeg meegesleurd in de absurde wereld van Scott Pilgrim.

Het verhaal vraagt u? Wel, de film is gebaseerd op een graphic novel en daar wordt in de film erg duidelijk naar verwezen. De vechtscènes worden ondersteund door enkele “paws” en “aaaah’s” die op het scherm worden geschreven. Soms worden de personages ook in kaders geplaatst, waardoor het lijkt alsof ze vastzitten in een stripverhaal.
Scott Pilgrim is 22 jaar wanneer hij het meisje van zijn leven ontmoet. Hij ziet haar voor het eerst in een droom, maar wanneer hij haar ook in het echt tegenkomt weet hij dat zij de ware is. Er is echter één kleine complicatie: als hij met het meisje, Ramona Flowers, wil uitgaan zal hij haar 7 “evil exes” moeten verslaan. Een voor een duiken de exen op uit het niets en gaan ze de strijd aan met Scott, die er alles aan wil doen om bij het meisje van zijn dromen te blijven.

Prikkelende actiescènes, meesterlijke special effects, een overweldigende soundtrack, mysterieuze personages en  dit alles doorspekt met een gezonde dosis humor! En niet te vergeten de geweldige eyebrow actions van Chris Evans.

Advertenties