Oh oh Cherso, mooie stad achter de… en net als de ziel van het stadje, worden deze laatste woorden weggeveegd door luide dance beats waarvan mijn maag een beetje gaat draaien. Hoe de inwoners van Chersonissos de overrompeling van Hollandse feestvierders ervaren, wordt niet getoond. Sporadisch in tranen uitbarsten lijkt me een logische reactie.

Wat krijg je als je acht niet al te intelligente Hagenezen samen zet in een villa, in een warm land en waar de ijskast zich automatisch lijkt bij te vullen met alcohol? Dan krijg je Oh Oh Cherso. Deze overduidelijke rip-off van de succesvolle Amerikaanse MTV serie Jersey Shore, doet (hopelijk) heel wat Hagenezen blozen van schaamte. Het programma uitleggen is zinloos, dus ga ik maar meteen over naar de huisgenoten.

Laten we beginnen bij de heren:

Vincent ‘Sniper’ vindt het meest aantrekkelijke aan zijn lichaam, zijn lichaam… Hij is van plan om veel mooie, preferabel Zweedse, dames te versieren, maar ligt al gauw onder de  sloef van Roos. Voor zover zijn imago als macho.

Robert ‘Jokertje’ is ongetwijfeld de ster van het hele programma. Wanneer hij voor de camera moet spreken lijkt het altijd alsof hij heel erg zijn best doet om het niet in zijn broek te doen. Hij is geboren en getogen in Scheveningen en vindt het er daarom leuk. Wat hij precies zegt is vaak nogal onduidelijk, maar thank god for subtitles!

Tony ‘Sterretje’ is een jongeman die ik persoonlijk niet in het echt zou willen tegenkomen. Ik heb het gevoel dat enkel in de buurt komen van deze jongen er al voor zal zorgen dat ik minstens twee soa’s te pakken heb. Zijn gedrag is ronduit degoutant en ik ken dieren die meer fatsoen hebben dan deze mensaap.

Ten slotte is er Joey ‘Matsoe Matsoe’. Hij weet zelf niet wat zijn bijnaam betekend, net zo min als wij begrijpen wat hij wil zeggen. Deze jongen is ofwel permanent aan de drugs of heeft een lichte handicap.

De dames dan maar:

Samantha “Barbie” is een erg gemakkelijk meisje, in alles eigenlijk zegt ze. Ze lust geen vlees dus ze is al erg tevreden met frikandel. Haar levensdoel is om eruit te zien als een Barbie. Ze zegt dat ze pornoblond haar heeft, net als een echte Barbie. Ergens vanuit de hemel wiegelt er ongetwijfeld een triest traantje langs Ruth Handler haar wang. Barbie haar manier van doen rondom jongens en in clubs moet haar ouders ongetwijfeld trots maken, hoewel ik denk dat ik mijn kind zou onterfen als ze zulk gedrag zou vertonen.

Roos “Little Princess” krijgt alles wat ze wilt. Ze wou Vincent en die kreeg ze vrij snel, dus dat bevestigd dat dan ook weer meteen.

Elize heeft geen bijnaam, wat haar onmiddelijk onderscheid van de rest: zij is namelijk geen hersenloos sletje dat zoveel mogelijk mannen wil verslinden. Nu goed, dat is Bibi (niet haar bijnaam, want die is ‘Kabouter’) ook niet, want zij heeft thuis een vriendje zitten. Alleen is haar intellectueel niveau maar zo hoog als zij groot is.

Uitlachtelevisie heeft met dit programma zijn hoogtepunt bereikt. Dit is echter natuurlijk geen enkel probleem voor de Hagenezen in kwestie want zij hebben gekregen wat ze wilden: hun 15 minutes of fame. Waarom ik mij er niet van kan weerhouden om er naar te kijken, weet ik niet. Ik denk uit pure fascinatie en vooral onbegrip over het leven van deze leeftijdsgenoten.

Advertenties