Ik ontdekte Glee doordat ik er al zoveel over had gelezen op Amerikaanse blogs. Aangezien het altijd een kleine decenia duurt vooraleer Amerikaanse hitseries bij ons in België worden uitgezonden, besloot ik om (voor de zoveelste keer) de serie al eens op internet te bekijken. De reden dat ik de serie nu ophaal is omdat het vanaf 27 december op 2Be wordt uitgezonden en ik iedereen wil overhalen om het te volgen.

Meteen werd ik gecharmeerd door het warme gevoel van de serie, de vrolijke nummers die ze zich eigen hadden gemaakt en de perfect gecaste acteurs. Voel je je even niet zo goed of  heb je gewoon behoefte aan puur entertainement, dan is Glee het programma bij uitstek om op te zetten.

Het verhaal gaat als volgt: Wanneer de leerkracht van de Glee Club wordt ontslagen wegens ongepast gedrag tegenover zijn studenten, besluit leerkracht Spaans Mister Shuester om de Glee Club over te nemen. De mensen die zich aanmelden voor Glee zijn stuk voor stuk immense zangtalenten, maar helaas behoren zij tot de laagste trede van de populariteitsladder. Mister Shue probeert hier vernieuwing in te brengen door ook de populaire jongeren aan te moedigen om mee te zingen in Glee. Hij wordt hierin meer dan eens tegengewerkt door cheerleader coach Sue Sylvester, wat altijd tot hylarische uitbarstingen tussen de twee leidt.

U denkt misschien: een TV-serie waarin wordt gezongen, that’s just to high school musical for me, no thanks. Vrees niet, hoewel het concept wel lijkt op high school musical, is de disneyfactor en de no kissing no touching houding helemaal niet aanwezig in Glee. Ook de gekozen nummers zijn, in tegenstelling tot een echte musical, geen zelf gemaakte liedjes. Mensen barsten dus niet spontaan uit in zang om hun gevoelens te uiten. Nu goed, dit gebeurt wel, maar enkel met bekende liedjes.

In Glee is er voor ieder wat wils. Zowel nummers van Lady Gaga, Beyonce en Kanye West, als liedjes van de Rolling Stones, Aerosmith en Bon Jovi komen aan bod. Enkele cliché musical nummers zijn ook wel aanwezig, maar aangezien het zangtalent van de cast zo’n hoog niveau bereikt, kan je alleen maar kippevel krijgen.

Verder is het eigenlijk gewoon een komische high school serie waar de studenten met problemen als populariteit, liefde, seksuele geaardheid te kampen hebben en waar ook de leerkrachten een frapante plaats in nemen.

Enkele geweldige citaten om mijn betoog af te sluiten:

“Did you know that dolphins are just gay sharks?” (the not so clever Britney)
” I thought I smelled cookies from the tears of elves weeping that live in your hair” (de zoveelste “haar commentaar” van Sue over Mister Shuester)

Nog eentje om het af te leren:
“I don’t trust a man with curly hair. I can’t help but picture little birds laying sulfurous eggs in there, and it disgusts me” (Sue tegen Will Shuester)

Mensen, hou voor een keer jullie scepticisme en too cool for school attitude achterwege en geniet gewoon van deze prachtige serie die je garandeert van een goed gevoel! 27 december, 2BE.

(de video opent blijkbaar niet in dit scherm, dus je moet op youtube klikken en de pop up toestaan moest je het niet kunnen zien)

Advertenties