En daar is er weer eentje! Het volgende nummer van de nieuwe cd van The Lonely Island is weer wereldwijd verspreid op Youtube. Dit keer hebben de dudes de hulp ingeroepen van rijzende ster Nicki Minaj. Met The Creep zorgen de jongens van de Lonely Island ervoor dat mijn kaakspieren weer volledig getraind zijn. Als u het nummer maar niets vindt, kan u toch niet ontkennen dat de clip niet uitermate grappig is.

De muziek begint met een zachte, typische r&b beat, die toch een beetje een onheilspellende ondertoon heeft. Creepy much? Inderdaad. De heren hebben hun beste kostuum aangetrokken, hun grootste bril opgezet en hun kleinste snorretje getrimd om hun nieuwe move aan ons voor te stellen. Dankzij het educatieve programma The Jersey Shore heb ik geleerd dat het woord “creeping” in betrekking staat tot het versieren van meisjes, op een niet te elegante manier weliswaar. Is het een soort uitvergrote en karikaturale versie van “creeping” die de dudes ons hier brengen? Of vonden ze het thema creeps nu gewoon erg actueel en is het een soort eerbetoon aan de plaatselijke priester of bisschop?

Hoe dan ook , hun mimiek, de lyrics, de danspasjes en de leuke medewerking van Nicki Minaj hebben mij weer goed doen lachen.  

So get your knees flexin’ and your arms T-rexin’

Advertenties