Een vader die denkt dat het cool is om achter alles “izzle” te zeggen, je partner die je pas geadopteerd dochtertje op dezelfde manier wil introduceren aan de familie zoals Simba werd voorgesteld aan het dierenrijk en een grootvader die zijn tweede jeugd heeft hervonden bij een Colombiaanse schone. Dit alles vindt je terug in de nieuwe ABC serie Modern Family. Dat een gezinssamenstelling vandaag wat meer ruimer wordt geïnterpreteerd dan vroeger komt duidelijk aan bod in deze geweldig grappige serie. Natuurlijk hebben we het traditionele gezin, vader, moeder en drie kinderen. Maar de kinderen leven enkel nog op facebook en hun gsm lijkt permanent aan hun hand vast te kleven. De ouders proberen ze nog wel de juiste waarden mee te geven, maar dit gaat niet altijd even makkelijk als de vader vooral als vriend wil optreden en zijn gebrek aan kennis over wat er in de kinderen hun wereld omgaat telkens op de meest ongemakkelijke manieren toont.

Vervolgens hebben we het gay-koppel, die zo pas een Aziatisch kindje hebben geadopteerd. Mitchell is de kalme, bescheiden homo, terwijl zijn partner Cameron zijn flamboyante en theatrale tegengestelde is. Hun vadergevoelens komen te pas en te onpas naar boven en terwijl Cameron zijn homoseksualiteit volledig omarmt, blijft Mitchell zich wat terughoudend gedragen uit angst voor de reacties van buitenaf.

Ten slotte hebben we de grootvader, aka de vader van Mitchell en van la mama des huizes van het “niet – zo – traditionele” gezin. Grootvader Jay Pritchett is hertrouwd met de veel jongere Gloria. Samen met haar kreeg hij er een nieuwe zoon bij, de elf jarige romanticus Mannie.

Deze nieuwe samengestelde gezinnen en vooral hun relaties met elkaar zorgen voor erg lachwekkende taferelen. Genante situaties en misplaatste opmerkingen zijn schering en inslag. De manier waarop de serie is gefilmd komt een beetje over zoals een documentaire, want de personages houden geregeld halt om hun reactie te tonen aan de camera en vaak zitten ze in de zetel een vraag te beantwoorden die een onzichtbare interviewer hen moet gesteld hebben. Dit maakt het niet enkel origineel, maar uiterst grappig en oprecht. Genante situaties zullen slechts tot een bepaald punt worden gedreven waarop het realistisch blijft en zullen niet ontploffen in beschamende gebeurtenissen waardoor de families hun eigen voortuin niet meer zouden durven verlaten. Modern Family bevat alle ingrediënten van een goede, humoristische televisieserie. Zeker een aanrader voor als u eens even wilt ontspannen en in een realiteit terecht komen die misschien wat overeenkomt met uw eigen leven.