Als Glee en Bring it on een baby zouden maken, dan hadden ze hun kindje Pitch Perfect genoemd. Zang en competitie, buitenbeetjes die nieuw leven in de groep blazen, rivaliteit en vriendschap,… Net wanneer je dacht dat je alles nu wel had gezien wat betreft muzikale films, komt er toch weer iets verfrissend uit de lucht gevallen. We zagen reeds de met slushie besmeurde nerds uit Glee die hun weg al zingend door High School baanden of de iewat bravere jongelui uit High School Musical die ook door middel van zang en dans met hun puberale problemen worstelden. Maar Pitch Perfect speelt zich niet af op de middelbare school, levensvragen worden niet opgelost door het spontaan uitbarsten in een lied. Zoals de auditiecoach uit de film het zelf zegt: This is the real life!

Pitch-Perfect-Anna-Kendrick

Uiteraard is dit “echte leven” nog steeds volop doordrenkt met epische liefde, voorzien van een stevige soundtrack (Don’t you forget about me). Figuren zoals Fat Amy zorgen voor geniale oneliners (“I’m doing horizontal running”) en eindigt het natuurlijk wel met levenslessen en onvergetelijke vriendschappen. De originaliteit ligt in het feit dat deze film zich afspeelt op de universiteit, en dus niet meer in de beschermende en onschuldige bubbel van de middelbare school. De competitiedrang is wel aanwezig, maar het is niet noodzakelijk de ambitie van de studenten om allemaal een zangcarrière uit te bouwen, waardoor het veel realistischer over komt. Het andere aspect dat zorgt voor een vernieuwend effect is dat alles a capella is gezongen. Als u dacht dat a capella al jaren dood en begraven was, dan zullen de Bellas en de Treblemakers u wel van gedachten doen veranderen. Moderne muziek, overlapping van verschillende genres en beatboxing zorgen voor enorm aangename composities.

Als u zin hebt in een geweldig ontspannende, humoristische film waarin u ongetwijfeld alle liedjes kan mee zingen, dan is Pitch Perfect zeker een aanrader. Get ready to be pitch slapped!

Advertenties