Hoge kapsels, de minirok, vrije liefde, flower power en natuurlijk The Beatles. Iedereen kent de bekendste fenomenen uit de jaren zestig of heeft ze zelf mogen ondervinden. Moest u een paar decennia te laat zijn geboren of u wilt uw glorietijden graag nog eens herbeleven, dan is Shout! de musical die u moet gaan zien.

De oorlog ligt al enkele jaren achter ons, de tijden zijn veranderd. De gouden jaren zestig zijn aangebroken en dat schreeuwt om een groot, kleurrijk en vooral progressief feest. Shout! toont ons het verhaal van 5 verschillende meisjes die middenin dit feestgedruis hun identiteit proberen te vinden. Hun favoriet magazine SHOUT geeft hen maar al te graag een label, maar ze ontdekken al gauw dat ze meer zijn dan een dom blondje, een kneusje, een slet, een beauty en de zorgzame moeder. In de jaren zestig worden grenzen overschreden en deze vijf dames zijn maar al te enthousiast om uit hun hokje te springen en deze nieuwe wereld te veroveren.

De sketches doen ons lachen, de nummers durven vaak te ontroeren en het geheel wordt ondergedompeld in een zee van nostalgie. De dynamiek is bruisend en de samenzang van de vijf dames is heel innemend. Maar wat deze musical zeker en vast een must see maakt is het geweldige decor. Dit in combinatie met de juiste outfits doet de jaren zestig helemaal tot leven komen. Je hebt ook niet veel verbeelding nodig om door te hebben wanneer de personages in de cinema zitten of bij de kapper of gewoon weer in de woonkamer. De kleinste details zorgen voor een zeer geloofwaardig decor en stimuleren je inlevingsvermogen. En als dit nog niet genoeg is, wie kan er overigens stil blijven zitten op klassiekers zoals “Downtown”, “Goldfinger”, “Eviva España” en natuurlijk “Shout”. Antwerpen zingt, maar dan in het Klokhuis, onder het wakend oog van de idolen uit de jaren zestig.

 

Tickets:

http://www.vlaamsfruit.be/producties.php#44

 

Advertenties