Wat tovert Pharrell Williams allemaal uit zijn hoge hoed? Allereerst de ene hit na de andere, ondersteund door twerkende danseresjes genaamd The Baes. Vervolgens laat hij ons zien dat, ondanks zijn jarenlange ervaring in de muziekwereld, hij nog steeds onder de indruk kan zijn van het publiek. Hij gedraagt zich dan ook als een bescheiden groentje, maar dan een met een paar grammy’s op zak. Ten slotte zorgt hij gewoon voor een goed en ongedwongen feestje, eentje waarbij het publiek al vanaf de eerste noot bij recht sprong vanuit hun stoelen.

Pharrell Williams is niet meer weg te denken uit onze popcultuur. Hij herdefinieert niet enkel de muziekwereld op regelmatige basis, maar vindt zichzelf ook constant opnieuw uit. Van bonzende rockbeats, naar zwoele R&B platen tot funktastische soulnummers. Pharrell ziet het hele plaatje.
Van N.E.R.D. tot “feat. Pharrell Williams”, hij is alomtegenwoordig, zelfs wanneer je het niet eens beseft. Het is natuurlijk niet eenvoudig om met zoveel artiesten samen te werken en dan een solo concert te geven waarin je toch je grootste hits wil spelen. Pharrell lost dit probleem om door simpelweg een mashup te maken van nummers waarin hij een kleinere rol speelde, zodat we toch niet met lege handen naar huis zouden gaan. Zo kwam dan toch “Beautiful”, “Drop it like it’s hot” en zelfs “Hollaback Girl” aan bod. Zonder teveel air nodigde hij vervolgens enkele meisjes uit om op het podium mee te vieren. Niet om hun meest sexy danspassen te tonen, maar om gewoon samen met hem plezier te maken. Hij stelt zich warm en respectvol op tegenover zijn fans, iets wat je tegenwoordig niet van elke artiest kan zeggen. Kanye West vraagt rolstoelgebruikers om recht te staan tijdens zijn optreden, Pharrell nodigt ze mee uit op het podium…

Nadat hij de ene hit na de andere op ons afvuurde was het uiteindelijk tijd voor “Happy”. Toegegeven, dat nummer hebben ze zo blauw gedraaid dat het me niet echt meer happy maakt. Totdat Pharrell ons eraan herinnerde dat dit niet zomaar een commerciële popsong was, gedoemd om op nummer 1 in de hitlijsten te staan. Nee, het is een positieve boodschap in een wereld waar angst en negativiteit maar al te vaak centraal staan. Toen hij ons eraan herinnerde dat we niet bang hoefden te zijn en het glas meer halfvol moesten bekijken, konden we niet anders dan ons volledig over te geven aan de vrolijk beats van Happy.

pharrell-the-dear-girl-tour